Blog

EStock
EStock
2021.09.17 12:13

Ugyan megkezdődött az őszi szezon a mobilok piacán, azért még sem olyan felhőtlen az események sora. Így van ez a Xiaominál is, hisz hiába adnak ki újabbnál újabb modelleket, amikor nem minden modellük elérhető sok helyen. A gyártó a minap sajnálattal tette közzé azt a bejelentést, hogy a Redmi Note 10 alapmodelljét is elérte a globális chiphiány. A készülékek rengeteg helyről tűntek el a kínálatból ennek köszönhetően, így maga a gyártó is azt javasolja a rajongóknak, hogy válasszanak inkább más modellt helyettük.

Szeptember. A diákok újra iskolába mennek, a kereskedelmi szektor szépen lassan elkezd felkészülni az ünnepi szezonra és ha már itt van a szeptember, akkor mi másról is szólhatna a fáma a mobilok piacán, mint az őszi bemutatók garmadájáról, melyek egymás után jelennek meg olyan szinten, hogy már mi magunk is alig tudjuk követni a rengeteg újdonságot. Több gyártó is tartott bemutatót vagy tett hivatalossá bizonyos készülékeket az elmúlt napokban, ezekből válogattunk ki néhány érdekességet.

Rengetegszer írtunk már említés szintjén a MIUI rendszer kapcsán, viszont most eljött az ideje, hogy kicsit mélyebbre ássunk a Beállítások rejtelmes bugyraiba, hogy mit és hogyan érdemes alkalmazni bármelyik Xiaomi telefon esetében. Aki járt már nálunk személyesen új készülék vásárlása alkalmából annak biztosan nem lesz újkeletű a téma, hiszen minden egyes alkalommal elhangzanak a hasznos tanácsok, amiket most egybe fogunk összegezni mindenkinek. Egyáltalán nem egy nagy ördöngösség megtalálni ezeket a funkciókat: a Beállításokat megnyitva a keresősávban, ha elkezdjük begépelni a keresett beállítási pontot, rögvest feldobja nekünk a rendszer a találatokat. A közzétett képek illusztrációk, modellenként eltérhet a látottak alapján!

A Xiaomi nem lazít továbbra sem: nem is olyan régen leleplezték a legújabb mobiljukat, ami nem más, mint a Redmi 10! Az új modell rendkívül impozáns és rengeteg újdonsággal érkezik a nemzetközi piacra. Meglepetésre viszonylag eléggé vékonyra és könnyedre sikerült a Redmi 10-es.

 

Megérkezett a Poco család legújabb tagja, a Poco X3 GT 5G-s mobil! Úgy látszik a Xiaomi még mindig nem elégedett az X3-as családdal, így új modellel bővítették ki a palettát. Hogy lesz e feljebb még ezek után, arra nehéz lesz válaszolni, hiszen ebben a modellben minden benne van, amit 2021-ben tudnia kell egy telefonnak. Olyannyira, hogy jószerivel csak a legnépszerűbb funkciókat pakolták bele, így nem is csoda, hogy ez a modell lett az X3-as családban a csúcsok csúcsa.

Nem is olyan régen leplezte le az új zászlós mobilját a Xiaomi: hosszú, hosszú idő után végre bejelentették az Mi Mix széria folytatását. Ahogy az lenni szokott minden nagy gyártó esetében, ők sem maradtak kivételek: jóformán majdnem minden beigazolódott a szivárogtatásoknak hála, ugyanakkor hoztak egy-két újdonságot is az új modellel. A kínai gyártó soha nem árult zsákbamacskát: mindig is igyekeztek hangsúlyt fektetni arra, hogy ne tévesszék meg a vásárlókat, sőt fel is hívják rá a figyelmet a felhasználóiknál, ha egy-egy modell nem minden esetben felelne meg minden elvárásunknak. Így történt ez a Mi Mix 4-nél is. Ráadásként a gyártó szándékosan hagyta el immár az Mi-t a készülék nevéből, így mi is csak Mix 4-ként hívjuk tovább a cikkben.

Mint azt már előző cikkünkben is megírtuk, egy teljesen új gyártó és készülékei kerültek be hozzánk a webshopba. Ez a gyártó pedig nem más, mint a Realme, mely először 2010-ben tűnt fel "OPPO Real" néven, vagyis az OPPO leányvállalata volt egészen 2018. május 4-ig, amikor is megalapította Sky Li a Realmet, aki amúgy az Oppo vállalatának volt az alelnöke előtte.

EStock
EStock
2021.08.26 10:48

2021.májusának végén mutatták be újra az egyik nagy közönség kedvenc Xiaomi mobilt: a Redmi Note 8-at. Ugyan a Xiaomira jellemző, hogy egy-egy modellt több néven is piacra dob, de eddig nem igazán volt arra példa, hogy egy adott terméket újra piacra dobjanak. Márpedig a Redmi Note 8 esetében ez történt, annyi különbséggel, hogy kapott egy 2021-es kis jelzőt. Az újrakiadás pedig nem véletlen, hiszen az egyik legtöbbet eladott mobiljuk volt világszerte, olyannyira hogy mai napig több millió van üzemben. Hogy mi lehet az oka az újrakiadásnak? Erre konkrétat csak a Xiaomi tudna válaszolni. Az új 2021-es modell némi ráncfelvarráson esett keresztül, de csak minimálisan.

Gondolom mindenki hallott már valamelyest a Poco márkáról valamilyen formában vagy a tavaly megjelent Poco M3 mobilról. A Xiaomi ezúttal alaposan belehúzott és úgy felkavarta az állóvizet a mobilok piacán, mint még soha. A legújabb olcsóbb modelljük megérkezett, ami nem más, mint a Poco M3 Pro. Ne tévesszen meg senkit az elnevezése. Ez egy teljesen új modell, nemcsak egy egyszerű ráncfelvarrás a sok közül. Ahogy a Poco X3, úgy a Poco M3 is megkapta méltó utódját folytatásként, mely alacsony áron kínálja a Dimensity 700 processzort, az 5G támogatását, a 90 Hz-es kijelzőt, valamint 4 vagy 6 GB memóriát, modelltől függően.

Az augusztus mindig is a szabadságolások hónapja volt: rengetegen választják ezt a hónapot a fiataloktól kezdve az idősebbekig. Idén ugyan a fiatalok számára kimaradt a nagy fesztivál szezon a koronavírus miatt, ráadásul a külföldi utakat sem olyan egyszerű összehozni. Ám, ha valaki mégis utazásra szánja el magát, az egyik legfontosabb kérdés, hogy ugyan mivel örökítsük meg a legjobb pillanatokat?

Rengetegszer tapasztaljuk kedves Vásárlóink által, hogy bizony-bizony hiába mondjuk el a hasznos információkat a Xiaomi mobilok vásárlása során, jópáran nem fogadják azt meg sajnos. Pedig a jótanács nem véletlenül jó tanács, ráadásul pont azért mondjuk el őket, mert fontos számunkra kedves ügyfeleink elégedettsége. A számos hiba közül csak néhányat emelnénk ki, melyek a leggyakoribbak általánosságban.

EStock
EStock
2021.08.26 10:32

Nemrég debütált a piacon a Xiaomi Mix 4 és a veterán rajongók megdöbbenve kérdezték, hogy ugyan hova is lett az "Mi" a készülék nevéből. Nos, úgy látszik a 2021-es év a nagy változások éve a Xiaomi háza táján. Nem olyan rég megszerezték az első helyet a piacon az eladott készülékekkel, most viszont bejelentették: nyugdíjazzák az Mi jelölést minden új készüléküknél, hiszen az Mi márka 10 éve velünk van a Xiaomi Mi 1 debütálása óta.

Meglepő fordulat állt be a gyártók globális eladási toplistájában. Újra trónfosztás történt a Samsung hátrányára. Vajon ki végzett a dobogó legfelső fokán?

Ki ne hallott volna a Xiaomiról? Manapság nincs olyan szegmense a mobiliparnak, hogy ne jöjjön velünk szembe valamelyik modelljük. A mobilokon kívül számos más ágon is képviseltetik magukat: a fülhallgatóktól kezdve, a kisebb otthoni okoskütyükön és gépeken át a válltáskákig vagy az elektromos rollerektől kezdve a tableteken át egészen a laptopokig. Hatalmas területet fednek le a termékeikkel, viszonylag igazán remek árcédulákkal ellátva.

A Google még tavaly novemberben jelentette be, hogy 2021. június 1-étől változik a Google Drive és Google Fotók szabályzata. Az elmúlt években rengeteg felhasználó hívta segítségül a Google Fotókat, ha a fotói felhőben való tárolásáról volt szó, hiszen a szolgáltatás szinte korlátok nélkül adott erre lehetőséget.