Blog

Mai rohanó világunkban egyre többször szembesülünk a retro kifejezéssel, amit valljuk be őszintén, szinte bármire rá lehet sütni manapság. Biztosan sokan vannak azok akik emlékeznek még netán a Commodore 64-re, a Nintendo első változataira, a Walkmenekre és Discmanekre, a kazettás magnókra az első nyomógombos mobilokra ugyanúgy, mint akár a tárcsás telefonokra, vagy a hagyományos fényképezőgépekre.

Manapság ezek már szinte el is tűntek az életünkből, a mai fiatal generáció már az okostelefonokon és számítógépeken, konzolokon nő fel és bizony rá is fognak csodálkozni a most következő igazi nosztalgia bombánkra, ami persze mi másból, mint régi telefonok fotósorozatából fog állni. Biztos lesz olyan olvasónk, aki a telefonokat meglátva a homlokához fog csapni "atyaúristen" milyen rég is volt vagy "jézusom, ez volt az első telefonom".

 

Manapság már egyre inkább népszerűek a bluetoothos fülhallgatók. Sikerüket elsősorban annak köszönhetik, hogy kényelmesek, praktikusak, nem gabalyodunk bele a vezetékbe, legyen szó sportolásról, vezetésről vagy szimpla zenehallgatásról.

A fenti kényelmi szempontok mellett sokat nyom a latban az is, hogy ki milyen szempontokat tart szem előtt. Ajánlatunkban sokféle szempontot vettünk figyelembe: az újdonságot, a színvariációkat, üzemidőt.

 

2022. Január 1-vel új hatályos EU-s jogszabályok léptek életbe a tartós adathordozókkal kapcsolatban. Ez röviden annyit jelent, hogy az újonnan vásárolt készülékek mellé a kereskedő egy egyszer használatos kódot tartalmazó matricát biztosít, melyet a veglegestorles.hu oldalra ellátogatva lehet felhasználnia a fogyasztónak. A kód felhasználásról részletesen lehet tájékozódni az oldalon. A kód minden olyan termékre vonatkozik, melyek tartós adathordozókat tartalmaz: laptopok, okosmobilok, pc-k és tabletek. A kód felhasználásával adataink biztonságosan és véglegesen törlődnek az adott készülékről. Mindezek mellett persze nem olyan egyszerű az egész, mint gondolnánk, hiszen van benne csavar bőven.

Régóta nem jelentkeztünk már érdemi tartalommal az oldalon kedves Vásárlóinknak és Látogatóinknak. Ennek az volt az oka, hogy folyamatosan frissülünk és újulunk a kínálatunkban. A szemfülesebb vásárlók már kiszúrták és le is csaptak például a frissen bekerülő Garmin órák bizonyos modelljeire. A változatosság kedvéért pedig, hogy ne mindig csak a Xiaomi legyen a terítéken, összeszedtük a legnépszerűbb és olcsóbb kategóriás Samsung mobilokat egy listában, melyeknek az értéke nem haladja meg a 100 ezer forintot. Lássuk hát, kik viszik a prímet az alsóháztól a középkategória trónjáig!

Nem kell szerintünk senkinek bemutatni a Google saját fejlesztésű mobiljait. A Pixel névre keresztelt sorozat immár a hatodik generációját éli, igaz botrányosan rosszra sikeredett az indulás. Az első probléma rögvest az ujjlenyomat-olvasóval kezdődött. Rengeteg felhasználó panaszkodott a kínos lassúsággal dolgozó alkatrészre. Mások ellenben inkább kijelzővillogást tapasztaltak, mindenféle ok nélkül.

Évről évre folyamatosan éleződik a verseny az eladott mobilok számában. A Strategy Analytics nevű elemzőcég kutatást végzett, az idei év Q3 szakaszában, jelenleg az eladott 5G-s készülékeket vették górcső alá és igencsak megdöbbentő eredmények születtek a gyártókra lebontva.

Vajon melyik az a telefon márka, amely egyedül több 5G telefont adott el, mint az Apple és a Samsung összesen?

EStock
EStock
2021.10.05 13:32

Megérkezett az iPhone 13-as termékcsalád, és sok Apple-rajongónak egy nagy kérdéssel kell szembenéznie: Frissítsek vagy ne tegyem? Ha már olvastad az új modellek értékelését az iPhone 13 és 13 Mini, valamint az iPhone 13 Pro és Pro Max modellekről, és még mindig nem tudod eldönteni, hogy megéri-e kifizetned az Apple legújabb és legpróbb készülékére azt a sok pénzt, akkor itt egy kis segítség, hogy megnézhesd a főbb különbségeket. Összehasonlítottuk tehát nektek az elmúlt öt év összes iPhone-ját, egészen az iPhone 7-ig visszamenőleg ahogyan azt korábban is megígértük.

Kis hazánkban rengeteg felhasználó az androidos tábort gazdagítja. És mint ahogy azt a közmondás is tartja: ahány ház, annyi szokás. Azonban nem biztos, hogy mindegyik szokás éppen a "hasznos" kategóriába tartozik, lehet hogy még öntudatlanul is valamelyik rossz szokás rabjai vagyunk, akár tetszik, akár nem. Cikkünkben összeszedtük azokat a leggyakoribb rossz felhasználói szokásokat, amelyek a leginkább jellemzőek általánosságban, ugyanakkor mégis összefüggnek egymással, hiszen nap, mint nap találkozunk és szembesülünk valamelyik problémával.

Rengetegszer írtunk már említés szintjén a MIUI rendszer kapcsán, viszont most eljött az ideje, hogy kicsit mélyebbre ássunk a Beállítások rejtelmes bugyraiba, hogy mit és hogyan érdemes alkalmazni bármelyik Xiaomi telefon esetében. Aki járt már nálunk személyesen új készülék vásárlása alkalmából annak biztosan nem lesz újkeletű a téma, hiszen minden egyes alkalommal elhangzanak a hasznos tanácsok, amiket most egybe fogunk összegezni mindenkinek. Egyáltalán nem egy nagy ördöngösség megtalálni ezeket a funkciókat: a Beállításokat megnyitva a keresősávban, ha elkezdjük begépelni a keresett beállítási pontot, rögvest feldobja nekünk a rendszer a találatokat. A közzétett képek illusztrációk, modellenként eltérhet a látottak alapján!

A Xiaomi nem lazít továbbra sem: nem is olyan régen leleplezték a legújabb mobiljukat, ami nem más, mint a Redmi 10! Az új modell rendkívül impozáns és rengeteg újdonsággal érkezik a nemzetközi piacra. Meglepetésre viszonylag eléggé vékonyra és könnyedre sikerült a Redmi 10-es.

EStock
EStock
2021.08.26 10:48

2021.májusának végén mutatták be újra az egyik nagy közönség kedvenc Xiaomi mobilt: a Redmi Note 8-at. Ugyan a Xiaomira jellemző, hogy egy-egy modellt több néven is piacra dob, de eddig nem igazán volt arra példa, hogy egy adott terméket újra piacra dobjanak. Márpedig a Redmi Note 8 esetében ez történt, annyi különbséggel, hogy kapott egy 2021-es kis jelzőt. Az újrakiadás pedig nem véletlen, hiszen az egyik legtöbbet eladott mobiljuk volt világszerte, olyannyira hogy mai napig több millió van üzemben. Hogy mi lehet az oka az újrakiadásnak? Erre konkrétat csak a Xiaomi tudna válaszolni. Az új 2021-es modell némi ráncfelvarráson esett keresztül, de csak minimálisan.

Rengetegszer tapasztaljuk kedves Vásárlóink által, hogy bizony-bizony hiába mondjuk el a hasznos információkat a Xiaomi mobilok vásárlása során, jópáran nem fogadják azt meg sajnos. Pedig a jótanács nem véletlenül jó tanács, ráadásul pont azért mondjuk el őket, mert fontos számunkra kedves ügyfeleink elégedettsége. A számos hiba közül csak néhányat emelnénk ki, melyek a leggyakoribbak általánosságban.