Blog

Google Pixel 6 - lehet ennél rosszabb start?

EStock
EStock
2021.11.10 11:21

Nem kell szerintünk senkinek bemutatni a Google saját fejlesztésű mobiljait. A Pixel névre keresztelt sorozat immár a hatodik generációját éli, igaz botrányosan rosszra sikeredett az indulás. Az első probléma rögvest az ujjlenyomat-olvasóval kezdődött. Rengeteg felhasználó panaszkodott a kínos lassúsággal dolgozó alkatrészre. Mások ellenben inkább kijelzővillogást tapasztaltak, mindenféle ok nélkül.

Aztán jött egy még kínosabb baki nem is olyan régen: a Pixel 6 mobilok egyszer csak gondoltak egyet és maguktól kezdeményeztek hívást a névjegyzékből, teljesen véletlenszerűen, mindenféle utasítás nélkül. A Google minden esetben elismerte a hibát. A problémát maga a Google Asszisztens okozza. Jó hír a felhasználóknak, hogy ugyan a Google reagált a problémára és ígéretet tettek a hiba kiküszöbölésre egy frissítés keretein belül, de ez igencsak kínos szituáció egy ilyen drága telefon esetében.

Még ki sem heverte senki a fenti problémák sorát, máris jött az újabb: friss tesztekből kiderült, hogy a készülékeik nem tudják a 30W-os gyorstöltést. A tesztek során kiderült ugyanis, hogy a 48%-ot kb fél órás töltéssel éri el a készülék, azonban a 100%-os töltöttséghez már majdnem 2 óra kell. Mondanunk sem kell, hogy ez igen gyenge teljesítmény, pláne ebben az árszegmensben, ahol a rivális készülékek sokkal jobb teljesítményt nyújtanak. Ha az átlagot nézzük, akkor a teljes töltési ciklus átlaga 13W - derít rá fényt az AndroidAuthority elemzéséből. Az AndroidAuthority szerint az ok, amiért ilyen lassúsággal töltenek a Google Pixel 6 mobiljai, az annak köszönhető, hogy a vállalat túlságosan óvatos volt más gyártókkal szemben és olcsóbb akkumulátorokat kaptak a készülékek, noha bőven lett volna rá még erőforrásuk, de a gyártó nem akart kockáztatni.