Blog

Milyen telefont vegyek, ha szeretek fotózni?

EStock
EStock
2021.08.26 10:46

Az augusztus mindig is a szabadságolások hónapja volt: rengetegen választják ezt a hónapot a fiataloktól kezdve az idősebbekig. Idén ugyan a fiatalok számára kimaradt a nagy fesztivál szezon a koronavírus miatt, ráadásul a külföldi utakat sem olyan egyszerű összehozni. Ám, ha valaki mégis utazásra szánja el magát, az egyik legfontosabb kérdés, hogy ugyan mivel örökítsük meg a legjobb pillanatokat?

Manapság már annyira fejlett az okostelefonokban a fotózás - hála a beépített szűrőknek és filtereknek egyrészt, másrészt a folyamatosan fejlődő jobbnál jobb szenzoroknak és lencséknek- hogy rengeteg időt spórolhatunk meg egy-egy képszerkesztéssel. Nem is csoda, hogy a hagyományos fényképezőgépek mára már jócskán háttérbe szorultak, hiszen kinek is lenne kedve még egy plusz gépet magával cipelni, mikor ott az okostelefon? Arról nem is beszélve, hogy a képeinket felhőben is tudjuk tárolni, így bármilyen eszközön hozzá tudunk férni.

Legyen szó hobbiról vagy bármi másról, nagyon sokan szeretnek fotózni bármelyik korosztályból. Valaki az Instára és Facebookra rakja ki tömegével a fotóit, valaki meg egyszerűen nem tudja nélkülözni a munkája miatt a fotózást. Ajánlónkban olyan mobilokat válogattunk össze a kedves látogatóinknak, melyek kifejezetten megállják a helyüket a fotózás terén és mindezek mellett nagyszerű felhasználói élményt is biztosítanak mindenki számára. Listánkban egy kis meglepetést is elrejtettünk: egy teljesen új gyártó készülékei is bekerültek a webshopba.

 

Apple iPhone 11 és iPhone 12

Az iPhone modellek mindig is az egyik legmegbízhatóbb és legfejlettebb kamera rendszerrel rendelkeznek.

 

iPhone 11

iPhone 12

Jöjjön a meglepetés! A Realme egy nagyon fiatal gyártó, nem utolsó sorban az Oppónak a leányvállalata. Az alig 3 éve alapított cég idén hatalmasat kaszált Európában: a Huaweit és Vivot megelőzve felküzdötte magát a top 5 gyártó közé eladások számában! Sok helyen már a Xiaomihoz hasonlítják a sikerüket, talán nem is véletlenül.

Realme 7

A Realme 7 az egyik igazi nagy meglepetés számunkra is: a 6.5" IPS kijelző és 48 megapixeles főkamera mellé árban még belefért az NFC támogatás és a 90 Hz-es képfrissítés is.

Realme 7

Realme 7 Pro

A Realme 7 Pronak sincs miért szégyenkeznie, simán beférkőzött a középkategória legjobbjai közé. Amoled kijelzőjével, 64 megapixeles kamerájával, az NFC támogatással és a 8 GB memóriájával simán lépést tart a konkurenciával, ráadásként eléggé elegáns külsővel is bír.

Realme 7 Pro

Realme 7i

A Realme 7i egy igazán jó alternatív megoldás lehet bárki számára, ha éppenséggel az üzemidőt tartja szem előtt. Hatalmas 5000 mAh akksit kapott a készülék. NFC támogatás ennél a modellnél nincs ugyan, van viszont egy remek 64 megapixeles lencséje, IPS kijelzője és 90 Hz képfrissítése.

Realme 7i

Realme 8

A Realme 8 modelljébe egy Super Amoled kijelző, egy 64 megapixeles lencse és az NFC támogatás is bekerült, viszont ennél a készüléknél le kell mondanunk a magas képfrissítésről. Cserébe viszont egy 5000 mAh teleppel rendelkezik, így nem nagyon lesz gond az energiával.

Realme 8

Realme C11

A Realme C11 egy igazi különc a társai között. Ugyanakkor egy remek alternatíva lehet bárki számára, ha éppenséggel szűkös lenne a büdzsé, de még sem egy átlagos tömegtelefont szeretne. Kamerája ugyan csak 13 megapixeles, de ettől függetlenül remek képeket készít tudásához mérten, az IPS kijelző pedig teszi a dolgát, ahogy kell. Az 5000 mAh-s akksi is mellette szól, akárcsak a 3 GB memória. Igaz, NFC támogatás és magas képfrissítés ezúttal nincs, de kárpótol minket a remek árcédulájával. Igazi ínyencség lehet a gyermekek számára is első telefonnak.

Realme C11

Samsung Galaxy A22 5G

A Samsung egyik elérhető és megfizethető árral rendelkező 2021-es modellje, 5G technológiával és egy egészen kellemes 48 megapixeles kamerával rendelkezik.

Samsung Galaxy A22 5G

Samsung Galaxy A32

Egy szintén 2021-es modell, mely a 64 megapixeles főszenzora mellett 3 további kamerával is rendelkezik, ráadásul 90 Hz-es képfrissítésre is képes.

Samsung Galaxy A32

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

A Samsung 2020-as csúcskészüléke olyanokkal büszkélkedik, mint a 108 megapixeles kamera, az 5G támogatás, az IP68-as védelem vagy éppen a 120 Hz-es képfrissítés.

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Xiaomi Mi 10T 5G és Mi 10T Lite 5G

Az Mi 10T 5G a Xiaomi 2020-as egyik csúcsmodellje,mely az 5G támogatás mellett még rendelkezik egy 64 megapixeles lencsével és 144 Hz-es képfrissítéssel is. Ellenben az Mi 10T Lite 120 Hz-es képfrissítéssel és 64 megapixellel büszkélkedik az 5G-s támogatás mellett.

Xiaomi Mi 10T és Mi 10T Lite

Xiaomi Mi 11 Lite

Impozáns színekben pompázik a Xiaomi 2021-es csúcsmodelljének az "olcsósított" változata, ráadásul elegáns kivitelben garantálja az elégedettséget, ugyanakkor a 90Hz-es képfrissítés, az NFC támogatás, a 64 megapixeles kamera és az Amoled kijelző is mellette szól ennyi pénzért.

Xiaomi Mi 11 Lite

Poco F3 5G

A webáruházunkban kapható Poco modellek csúcsa: 48 megapixeles kamera, Amoled kijelző, 120 Hz-es képfrissítés szól többek között az elegáns megjelenése mellett.

Poco F3 5G

Poco M3 Pro 5G

Brutálisan jó színválaszték mellett egy 48 megapixeles kamerával, 90 Hz-es képfrissítéssel, 5G és NFC támogatással is rendelkezik.

Poco M3 Pro 5G

Poco X3 Pro

Egy másik remek Poco modell a többi mellett: 120 Hz képfrissítéssel, 48 megapixeles kamerával, NFC támogatással és IP53 védelemmel büszkélkedik.

Poco X3 Pro

Xiaomi Redmi Note 10 5G

A Redmi Note 10 sorozatának egyik jeles tagja az 5G támogatás mellé kapott még egy 48 megapixeles kamerát, NFC támogatást és 90 Hz-es képfrissítést is többek között. Mindezek mellett az egyik legnépszerűbb modell a Note 10 szériából egyedi külsejének is köszönhetően.

Xiaomi Redmi Note 10 5G

Xiaomi Redmi Note 10S

A második legnépszerűbb modell a Note 10 sorozatból. Népszerűségét olyanoknak köszönheti, mint az IP53 védettsége, az Amoled kijelzője vagy a 64 megapixeles főszenzora. NFC támogatással és magas képfrissítéssel ugyan nem rendelkezik, de nyilván nem is ezek miatt esik rá a választás, sokkalta inkább az extravagáns kinézetének és egyéb remek tulajdonságainak köszönheti.

Xiaomi Redmi Note 10S