Blog

Hamarosan érkezik a Xiaomitól a Redmi 10!

EStock
EStock
2021.08.30 12:58

A Xiaomi nem lazít továbbra sem: nem is olyan régen leleplezték a legújabb mobiljukat, ami nem más, mint a Redmi 10! Az új modell rendkívül impozáns és rengeteg újdonsággal érkezik a nemzetközi piacra. Meglepetésre viszonylag eléggé vékonyra és könnyedre sikerült a Redmi 10-es.

A Redmi 10 számos technikai újdonsággal rendelkezik, habár ezek az újdonságok eddig is jelen voltak már más-más Xiaomi termékek esetében, de a klasszikus Redmi telefonokból eddig hiányoztak és csak az igazi zászlós mobilokban találkozhattunk velük.

A Redmi 10 kijelzőjét Gorilla Glass 3 védelemmel látták el, míg maga a kijelző egy 6.5" LCD panel, mely immár rendelkezik a 90 Hz-es képfrissítéssel. Felbontásra nem lesz panaszunk: az 1080x2400 pixel szinte már alapkövetelmény lesz egy jó mobil esetében. A 90 Hz-es frissítési frekvenciával simább, gördülékenyebb megjelenítési élményt élvezhetünk görgetés, olvasás vagy játék közben. Ehhez kapcsolódik még az AdaptiveSync funkció, mely automatikusan a tartalom képkockasebességéhez igazítja a képfrissítési sebességet, így simább eredményt nyújt, miközben meghosszabbítja az akkumulátor élettartamát. Ez a funkció eddig csak a zászlóshajó készülékekben volt elérhető.

Az Android 11-re épülő legfrissebb MIUI 12.5 rendszerrel fog a boltok polcaira kerülni. A készülék lelke egy MediaTek Helio G88 processzor lett, mely ráadásként a Redmi 10-ben debütál a globális piacon. A proci erősségét elsősorban a játékok futtatása vagy fotózás során fogjuk megtapasztalni. A játék és zenei élményt pedig két darab hangszóró fogja számunkra biztosítani. Ha pedig már szóba került a fotózás: nem igazán lesz rá panaszunk. Igaz, még ennél a modellnél is le kell mondanunk a 4K@30fps vagy afeletti videókról, hiszen a maximális videófelvétel a szelfi és hátlapi kameráknál egyaránt az 1080p@30fps. Viszont kamerák terén rendesen ellátták a Redmi 10-et. A hátlapi főszenzorja ezúttal egy 50 megapixeles széles látószöggel rendelkező lencse, amely mellett találunk még egy 8 megapixeles ultraszéles látószöggel rendelkezőt, egy 2 megapixeles makrót és egy 2 megapixeles mélységérzékelőt is egy LED vaku társaságában. A szelfi kamera mindössze egy 8 megapixeles széles látószögű lencse. Mindent egybevetve akárcsak a Mix 4-nél itt sem a non-stop szelfigyártást tartották a legfontosabb opciónak.

A Redmi 10 a mai trendeknek megfelelően 5000 mAh akkumulátort kapott. Ez a nagy akkumulátor elegendő energiával rendelkezik ahhoz, hogy könnyedén átvészelje a napot. A töltő ezúttal is egy 18W támogatású adapter. A variánsokból kétféle opció közül választhatunk majd: lesz 64 illetve 128 GB belső tárhellyel rendelkező modell, ám mindkét típus csak 4 GB memóriával fog rendelkezni. A háttértár ezúttal az eMMC 5.1 technológiára épült. Viszont, ha ezt keveselnénk, kibővíthető egy microSD kártyával is a készülék belső tárhelye. Három elérhető színben lesz kapható a Redmi 10 modellje: Carbon Gray, Pebble White és Sea Blue.