Blog

Poco M3 Pro 5G: Gyönyörű dizájn, profi kivitelezés

EStock
EStock
2021.08.26 11:09

Gondolom mindenki hallott már valamelyest a Poco márkáról valamilyen formában vagy a tavaly megjelent Poco M3 mobilról. A Xiaomi ezúttal alaposan belehúzott és úgy felkavarta az állóvizet a mobilok piacán, mint még soha. A legújabb olcsóbb modelljük megérkezett, ami nem más, mint a Poco M3 Pro. Ne tévesszen meg senkit az elnevezése. Ez egy teljesen új modell, nemcsak egy egyszerű ráncfelvarrás a sok közül. Ahogy a Poco X3, úgy a Poco M3 is megkapta méltó utódját folytatásként, mely alacsony áron kínálja a Dimensity 700 processzort, az 5G támogatását, a 90 Hz-es kijelzőt, valamint 4 vagy 6 GB memóriát, modelltől függően.

Poco M3 Pro 5G Cool Blue

Új leendő szerzeményünk a szokásos sárga Poco dobozba érkezik, amely minden olyan szükséges kiegészítőt tartalmaz, amire szükségünk van! a telefon használatához: maga a készülék mellett ott lapul a dobozban a töltő, mely 18W gyors töltésre képes; egy c típusú kábel; egy SIM tű; egy ajándék szilikon tok; és a legújabb meglepés, hogy a készülékre már előre felrakta a fóliát nekünk a gyártó. Apró gesztus, de így is több, mint némelyik rivális megoldása.

Poco M3 Pro 5G és tartozékok

A készülék nem éppen a kicsi modellek ligájában játszik. A 6.5 colos kijelző a 2400 x 1080 pixel felbontásával is erről árulkodik, akárcsak a 161.8 x 75.3 x 8.9 mm méretei, azonban a készülék meglepően könnyű ezekhes képest, mindössze 190 grammot nyom. A kijelző ezúttal egy IPS panel, melynek a betekintési szögei egészen jók.

 

Az összeszerelése kifogástalan, bár az anyaghasználata nem éppen a felső kategóriás modellekét sugallja, inkább tartozik a közeépkategóriába. A kijelzőt Gorilla Glass 3 védi a karcoktól, bár el tudtuk volna viselni valamelyik újabb verzióját is, de mint mondtuk, nem a felsőkategória trónjának a várományosai közé tartozik. Az oldalak fémből készültek, a hátlap ugyan műanyag, ami mágnesként fogja viselni az ujjlenyomatainkat, ha nem szilikontokkal használjuk. Viszont, ha már ott az ajándék tok, használjuk nyugodt szívvel! A telefon büszkén hirdeti, hogy a dizájnt ezúttal nem a Xiaomi, hanem a Poco tervezte. A hármas kamera rendszere egy fekete sávban helyezkedik el a Poco felirat társaságában. A klasszikus fekete színben kevésbé mutat ugyan jól, de a kék és sárga modelleknél már egészen feltűnő és kihívó.

Poco M3 Pro 5G Poco Yellow

Poco M3 Pro 5G Antutu-pontszám

A kijelző oldalai kerekítettek, a kávák egészen vékonyra sikerültek, ráadásul a notch sziget sem boldogít már minket. A kijelző felső részén találjuk a 8 megapixeles szelfi kamerát, valamint a felső részre került a 3.5 mm jack kimenet is. A bal oldalon helyezkedik el a SIM kártya tartó, ami ezúttal inkább a régebbi stílust követi: vagy két SIM kártyával használjuk vagy eggyel és egy memóriakártyával. A jobb oldalon helyezkedik el a hangerő szabályozó gomb illetve az ujjlenyomat-olvasó is. Utóbbi nemcsak a biometrikus azonosításra szolgál, hanem a bekapcsoló gomb is egyben, akárcsak a Poco X3 Pro esetében.

Poco M3 Pro 5G kamera felvételek

 

A hátlapon három kamerát találunk: egy 48 megapixeles (Sony IMX582 Exmor RS) főszenzort, egy 2 megapixeles makró és 2 megapixeles portré kamare foglal helyet egy LED-es villanó társaságában. Nagylátószögű kameránk ezúttal nincs, a Poco gondolt egyet és szánt szándékkal kihagyta, de hogy ez kinek mekkora gond, azt döntse el maga, mi magunk jóformán észre sem vettük a hiányát. A 4K videófelbontást sem erőlteti ránk a Xiaomi ezúttal, aminek egyetlen oka van: a készülék processzora nincsen rá felkészítve, így a maximális videófelbontás maximum 1080p/30fps, viszont van elektronikus képstabilizálás. A hátlap alá egy 5000 mAh akkumulátor került és a mellé mellékelt 18W gyors töltő ugyan eltörpül a Redmi Note 10 33W töltőjéhez képest, de nincs is nagyobbra szükség. Az energiánk normál használat mellett, lazán bírja a 2 napot, a feltöltés meg mindössze 2 órát igényel, nem többet!

 

Poco M3 Pro 5G tulajdonságok

A Poco M3 Pro 5G a legújabb MIUI 12-t futtatja Android 11 alapon, maga a rendszer mindössze 18GB tárhelyet foglal el a rendelkezésünkre álló helyből. Tetszés szerint szabhatjuk testre az új készülékünket, a megjelenítési beállításoktól kezdve, a hangokon át, egészen az adatvédelemig. Mint minden más Xiaomi vagy Poco modell, ez a készülék is rendelkezik előre telepített gyári alkalmazásokkal, úgymint a tisztító, a víruskereső vagy akár a naptár. Mindegyik remekül funkcionál, a gyári tisztító és víruskereső alkalmazás mellé pedig nem is lesz szükség bármi hasonló alkalmazásra. A MIUI pedig kezeskedik a felhőtlen és gondtalan munkamenetről és felhasználói élményről számunkra továbbra is. Összességében egy nagyon jó kis mobilt rakott le az asztalra a Poco. Az induló ára is viszonylag barátinak mondható, cserébe viszont olyan extravagáns telefont kapunk, amit bátran és büszkén veszünk elő a zsebünkből bármikor és bárhol.