Blog

Google Fotók: viszlát korlátlan tárhely!

EStock
EStock
2021.08.26 11:07

A Google még tavaly novemberben jelentette be, hogy 2021. június 1-étől változik a Google Drive és Google Fotók szabályzata. Az elmúlt években rengeteg felhasználó hívta segítségül a Google Fotókat, ha a fotói felhőben való tárolásáról volt szó, hiszen a szolgáltatás szinte korlátok nélkül adott erre lehetőséget.

Ennek most azonban vége. Június 1-től kezdve a butított és jó minőségű képek és videók ugyanúgy bele fognak számítani a tárhelybe. Érdekességképpen viszont a június előtt feltöltött fotók és videók még nem számítanak bele a kvótába, a számláló kizárólag elsejével indul.

Kivételt képeznek a Pixel mobilok tulajdonosai, akik továbbra is korlátlanul tölthetnek fel nagyfelbontású (de nem eredeti) képeket korlátlan mennyiségben. Ugyanekkor fogja törölni azokat a fiókokat is a Google, melyekbe legalább 2 éve nem léptek be. A keresőóriás emellett új funkcióval is bővíti a Fotók alkalmazást, amivel a felhasználók könnyebben megtalálhatják a rossz minőségű, elmosódott fotókat, amik egyébként csak a helyet foglalják.

Ennek ellenére senkinek nem kell pánikba esnie, ha esetleg több tárhelyre lenne szüksége, mint 15 GB. A Google One szolgáltatás legkisebb csomagja is 100 GB-ot biztosít egyetlen hónapra, potom 690 forintért cserébe, ami egészen korrekt árazásnak tűnik. Ehhez nincs másra szükségünk csak egy bankkártyára, valamint leszedni a Google One alkalmazást és aktiválni a számunkra a legszimpatikusabb csomagot.