Blog

Búcsúzik a Xiaomi az Mi brandtől

EStock
EStock
2021.08.26 10:32

Nemrég debütált a piacon a Xiaomi Mix 4 és a veterán rajongók megdöbbenve kérdezték, hogy ugyan hova is lett az "Mi" a készülék nevéből. Nos, úgy látszik a 2021-es év a nagy változások éve a Xiaomi háza táján. Nem olyan rég megszerezték az első helyet a piacon az eladott készülékekkel, most viszont bejelentették: nyugdíjazzák az Mi jelölést minden új készüléküknél, hiszen az Mi márka 10 éve velünk van a Xiaomi Mi 1 debütálása óta.

Nyugdíjba megy az Mi brand, képen az Mi 1-es készülék látható. A márkacsalád azóta igencsak hosszú utat járt be.

 

Nem kell viszont pánikba esnie senkinek: az új készülékek neve szimplán egyszerűen Xiaomi lesz, ami azt jelenti, hogy az év végén érkező új csúcsmodell neve nem Xiaomi Mi 12 lesz, hanem Xiaomi 12 néven kerülhet be a boltok polcaira. Eme lépés nem újdonság a mobilpiacon, hiszen a Huawei is elhagyta a mobiljaiból az egykoron használt Ascend jelzőt.

Az új brand hoz némi változást

 

Ami jó hír, hogy így leegyszerűsítik a kínálatuk átláthatóságát, hiszen a csúcsmodellek és más mobilok három csoporta oszlanak: az "Mi" szériába tartozó mobilok a Xiaomi márkajelzéssel kerülnek majd forgalomba, míg az olcsóbb készülékek tagjainál marad a Redmi jelző a hátoldalon,akárcsak a Xiaomi érdekeltség,  de a külön márkaként kezelt POCO modellek sem tűnnek el a kínálatból. Az időzítés pedig nem a véletlen műve, valószínűleg most jött el az ideje, hogy a Xiaomi a saját nevével fémjelezze a termékeit, hiszen júniusban nem csak globálisan körözték le a Samsungot és az Apple-t. Európában is egyértelművé vált a vezető szerepük a mobilpiacon, sőt mi több, hazánkban is meglepő változások történtek a toplistákon a javukra.