Blog

Fontos tudnivalók a Google és Mi Fiókokkal kapcsolatban

EStock
EStock
2021.08.26 10:26

Rengetegszer tapasztaljuk kedves Vásárlóink által, hogy bizony-bizony hiába mondjuk el a hasznos információkat a Xiaomi mobilok vásárlása során, jópáran nem fogadják azt meg sajnos. Pedig a jótanács nem véletlenül jó tanács, ráadásul pont azért mondjuk el őket, mert fontos számunkra kedves ügyfeleink elégedettsége. A számos hiba közül csak néhányat emelnénk ki, melyek a leggyakoribbak általánosságban.

A leggyakoribb hiba nem más a felhasználók körében, mint hogy úgy csinálnak gyári visszaállítást, hogy vagy a Gmail vagy az Mi Fiók jelszavát nem tudják és a jelszavak hiányában indítják el a gyári visszaállítást. Fontos kiemelni, hogy ezek a hibák elkerülhetőek kellő odafigyeléssel és ha nem sajnáljuk rá az időnket. Nemcsak perceket, akár órákat is megspórolhatunk ilyen esetekben, nem beszélve a legkellemetlenebb esetről, a teljes adatvesztésről. Rengeteg időt és gondot spórolhatunk meg, ha segítségünkre van egy laptop vagy asztali gép, ha meg ezekkel nem is rendelkezünk, akkor is ott van még a telefonunk. A mai rohanó világban és a folyamatosan fejlődő mobiliparban számos opció áll már rendelkezésünkre, hogy a jelszavaink garmadát kézben tartsuk. Ott van például a Google saját jelszókezelője, ami automatikusan menti el a bejelentkezési adatokat és jelszavakat, ha engedélyezzük neki, így saját dolgunkat is megkönnyítjük.

A visszaállítás megkezdése előtt az első és legfontosabb teendőnk meggyőződni arról, hogy tudjuk e valóban a fennt említett két fiók jelszavát, mert ha nem, könnyen azon kaphatjuk magunkat, hogy nem tudunk belépni a saját eszközünkbe. A jelszókezelő használata vagy az esetleg valahova külön felírt jelszavak hatalmas segítséget jelenthetnek ilyen esetekben, akármennyire is ódzkodunk ezek használatától. Ha mégsem tudnánk a jelszót, használjuk ki az elfelejtett jelszó opciót, majd az újonnan létrehozott jelszót írjuk fel magunknak vagy mentsük el.

Ha már a jelszavaink tisztázva vannak, ne siessünk annyira előre. Ellenőrizzük le, hogy minden olyan tartalom, amire szükségünk van a későbbiek folyamán mentésre került e a Google fiókunkban. A képeinket, videóinkat, dokumentumainkat és névjegyeinket fel tudjuk szinkronizálni a Google Fotókba, a Driveba vagy éppen az Mi Fiókba. Ez azért hasznos, mert így bármikor bármilyen eszközről hozzá tudunk férni tetszés szerint és nem kell attól rettegni, hogy elveszik e valamelyik féltve őrzött emlékünk vagy dokumentumunk. Ha kell, állítsuk be a szinkronizálást wi-fi hálózatra való csatlakozásra és a telefonunk automatikusan tenni fogja a dolgát a nap bármely időszakában, ha van új tartalom vagy módosított elem. A gyári visszaállítást minden egyes esetben csak akkor indítsuk el a készülékünkön, ha mind az Mi Fióknak és Google  fiókunknak is tudjuk a megfelelő jelszavát, illetve minden egyes fiókból kiléptünk egyesével!! A fiókokból való kilépéskor az Mi Fiók legyen az első választásunk és csak utána jöjjön a Google fiók, aztán jöhet a visszaállítás.

Reméljük ismét hasznos információkkal lehettünk kedves ügyfeleink segítségére. Bármely hasonló probléma esetén, ha nem boldogulna forduljon hozzánk bizalommal, örömmel segítünk akár telefonon, akár személyesen az üzleteinkben.