Hírek

Komolyabb játékkal játszanál mobilon? Segítünk!
2021.05.14 12:35
Komolyabb játékkal játszanál mobilon? Segítünk!

Hol vannak már azok az idők, mikor úton-útfélen mindenki megállás nélkül nyomkodta a régi 3210-estől kezdve a Snake és egyéb csemegének számító régi játékokat? Emlékeztek még ugye? Mikor még az osztályteremben az órák alatt is azon ment a verseny, hogy ki ér el több pontot a Snakeben? Rég is volt, szép is volt, de változnak az idők. Az első színes kijelzős mobilok megjelenésével teljesen új irányt vettek a mobilos játékok, az okostelefonok rohamtempóban történő fejlődése pedig egyenes ágon segítette a pc-s és konzolos platform további növekedését is, hiszen jelenleg ott tartunk, hogy már nem csak az Angry Birds madarait lövöldözhetjük a bosszantó malackákra, hanem olyan minőségi játékokkal is játszhatunk, mint a PUBG, Fortnite, Call of Duty Mobile, vagy sok más hasonló nagy játék. Legyen szó iOSről vagy Androidról, nincs olyan rendszer, amin ne játszanának játékosok milliói.

Napjainkban egyre inkább teret nyer a még kiforratlan cloud gaming, azaz a felhő alapú játék, ahol kevésbé számít a kezünkben lévő okoskütyü, viszont annál inkább a netkapcsolatunk - és voilá máris csúcsminőségben élvezhetjük a modern konzolos és pcs játékokat, ha pedig 5G képes készüléket választunk, akkor garantáltan nem fogunk még pár évig váltani.

Mit kell figyelembe venni ahhoz, ha élvezhetően akarunk játszani mobilunkon? Először is a két legfontosabb dolgot, a kijelzőt és az akkumulátort vegyük figyelembe. Kis kijelzőn nem lesz túlságosan élvezetes a játék, pláne ha precíz célzásokat igényel a kedvenc játékunk.  Mivel a folyamatos netes kapcsolat alatt játszunk, az akksinknak is bírnia kell a gyűrődést. 4-4500 mAh alatt nem is érdemes kiválasztani leendő készülékünket, ha nem 1-2 menet játék után akarjuk feltenni a mobilunkat töltőre. Ám még ez is kevés az üdvösséghez.

Némelyik játék nem éri be akármivel, így a minimum rendszer követelmények a következőek: legalább !! 4GB memóriával rendelkezzen a készülékünk, minimum 64 vagy annál is több tárhelyünk legyen, főleg ha vérbeli vagy komoly játékosok vagyunk. Hogy miért is? A PUBG Moblie esetében az Android 5.1.1 operációs rendszer, 2 GB RAM, és egy Snapdragon 425-nél jobb processzor, valamint egy iPhone 5S vagy iPad 2 a minimum iOS 9-cel vagy jobbal kell rendelkeznünk, ami azt jelenti, hogy a legtöbb 2014 utáni, a maga idejében csúcsnak számító készülék megbirkózik vele, igaz, nem a legjobb minőségben. Legalább 4 GB RAM és 7-es szériás (felső-középkategóriás) Snapdragon javasolt ahhoz, hogy ne szenvedjünk hátrányt a gyenge teljesítmény miatt.

Jelenleg a Google Stadia és az Xbox cloud gaming érhető el hazánkban, utóbbi erősebb játékkínálattal szolgál a havidíjért cserébe. A hivatalos honlapokon utána is tudunk nézni (sőt, erősen is javasolt), hogy mire lesz szükségünk, ha az adott szolgáltatásukat szeretnénk használni. Androidon és iOSen az Xbox és PS kontrollerek egyaránt támogatottak.

Mindent egybevetve azonban nem is olyan bonyolult, mint amilyennek hangzik elsőre, ráadásképpen még csak nem is kell súlyos százezreket kifizetnünk egyetlen telefonért, ami már képes lehet futtatni a kedvenc játékunkat. Persze listánkban a legolcsóbbtól kezdve a legdrágábbig minden készülék szerepel, amelyik alkalmas bármelyik cloud gaming szolgáltatás futtatására, hogy mindenki megtalálja a maga számára megfelelő készüléket. Nincs más teendőd, csak kattints a képre, és már láthatod is a teljes választékunkat.

Vissza