Hírek

Xiaomi Mi Pad 5: szinte majdnem teljesen lelepleződött
2021.05.12 14:55

A koronavírus kirobbanásakor a tabletek piaca igencsak haldokló tendenciát mutatott az egyre nagyobb kijelzős mobilok térhódítása miatt. A járvány fokozódása azonban új életet lehelt eme szegmensbe, hiszen a home officeba dolgozóknak és a digitális oktatás érvénybe lépése miatt mindenkinek égető szüksége lett egy-két laptopra vagy tabletre. Valószínűleg ezért dönthetett úgy a Xiaomi is, hogy feltámasztja az Mi Pad szériát, amit az utóbbi pár évben igencsak elhanyagolt, sokak bánatára, hiszen a legutolsó modelljük, az Mi Pad 4 2018-ban jelent meg.

Nos a jelenlegi források és hírek szerint az új Mi Pad 5 júliusra várható megjelenés szempontjából, hiszen hónapok óta fejlesztik a háttérben és már számos alkalommal is történt több szivárogtatás, szóval ilyen szempontból nem lesz nagy meglepetés. Külső megjelenés szempontjából és hardveres komponensek terén viszont már annál is inkább lesz parádés az új készülék. Ráadásul rögtön két modellel is készülnek: egy sima alapmodellel és egy Pro variánssal. Utóbbit az Apple iPadek és Huawei MediaPadok ellen kívánják csatarendbe állítani. Amire minden esélyük meg is van, hiszen rengeteg népszerű mobiljukból raktak bele mindenféle nyalánkságot, sőt még egy különleges újdonságra is futotta a Xiaomi mérnökeinek.

 

Xiaomi Mi Pad 4

Első ránézésre a tablet hátuljáról nekünk az Mi 11 széria jutott először eszünkbe, hiszen ennél a modellnél futottunk bele először hasonló kamera elrendezésbe. Mivel kétféle variáns lesz, az egyikbe a MediaTek Dimensity 1200 dolgozhat, ami nyilván az alapmodellbe fog kerülni, míg a Proba egy Qualcomm Snapdragon 870 chipset végezheti a számításokat. Az Mi Pad 5 előlapját egy LCD kijelző boríthatja be, míg a Pro modell egy OLED kijelzőt tudhat magáénak. Mindkét modell támogatni fogja a 120 Hz-es képfrissítési rátát, illetve legalább az 1440p-s felbontást. Itt azonban még nincs vége, most jön a meglepetés. Mindkét modell In-Cell aktív toll támogatást fog kapni, így ezek lesznek az első Xiaomi tabletek, melyek felkínálják ezt a technológiát.

 

Xiaomi Mi Pad 5 renderkép

Amit még az új Mi Padokról lehet tudni, hogy mind a két modell burkolata alatt összesen két darab 4360 mAh-s akkumulátor szavatolja majd a hardveres komponensek energiaellátását duál cellás elrendezésben, ami összesen 8720 mAh-s kapacitást jelent majd a gyakorlatban, vagyis nem spóroltak semmivel a Xiaomi tervezői. Igaz, a kamerákról nem sokat tudni egyenlőre, ahogy a belső tárhelyekről és a tabletek memóriájáról sem, viszont ahogy a mondás tartja: ami késik, az nem múlik, júliusban legkésőbb úgyis minden kiderül.

Vissza