Hírek

10+1 alkalmazás a Googletől, hogy a mindennapok egyszerűbbé váljanak
2021.05.11 14:25
10+1 alkalmazás a Googletől, hogy a mindennapok egyszerűbbé váljanak

Rengetegen használjuk manapság már a Google-t, akár okostelefonon, tableten, akár a munkahelyi vagy otthoni számítógépen. Rengeteg alkalmazást használunk, mindenhova fiókot létrehozni, bejelentkezni - mindenkinek ismerős procedúra ugye? Ráadásul ahány felhasználó annyi szokás. Ezért összeszedtünk pár alkalmazást, ami sokaknak biztosan ismerős lesz vagy esetleg használják is, de biztosan lesznek olyanok, akik még nem is próbálták őket, viszont könnyebbé teheti a mindennapokat egyeseknek, ráadásul egyetlen fiókot használva, legyen szó irodai alkalmazásokról vagy éppen képszerkesztésről, vagy netán a tanulásról. No persze, de minek? Nos, ezek a programok teljesen ingyenesek és szabadon használhatóak, és nem kell értük semmilyen havi vagy éves díjat kicsengetni, ráadásul minden a Google fiókunkban lesz elmentve, így bármikor hozzájuk férhetünk. Nincs semmi más dolgunk, csak letölteni a Play Áruházból bármelyik alkalmazást, ha netán kíváncsiak lennénk valamelyikre, illetve némelyik megtalálható alapból minden Androidos eszközön is.

 

Google Táblázatok

Hasonló a működése, mint a Microsoft Excelnek: táblázatokat hozhatunk létre bármelyik eszközünkön és automatikusan szinkronizál a fiókunkkal.

Google Dokumentumok

A Microsoft World elvén működik, tetszés szerint hozhatunk létre bármilyen dokumentumot és automatikusan szinkronizál a fiókunkkal.

Google Fotószkenner

Egy nagyon hasznos kis alkalmazás, pláne ha rengeteg régi fotóval rendelkezünk, és nem szeretnénk, ha kárba vesznének az idő vasfoga által. Szkenneljük be a fotókat és már mehet is a képtárunkba!

Google Fotók

Talán az egyik legrégebbi Google szolgáltatás, mégis nagyon kevesen használják. Pedig rengeteg helyet és bosszúságot spórolhatunk meg, ha a képeinket felszinkronizáljuk ide okoseszközeinkről.

Snapseed

A Google saját fejlesztésű képszerkesztője, eléggé sok lehetőséggel és filterrel, pláne a fiatalabb korosztály örömére.

Google Tasks

Akárcsak a Microsoft To-Do-ba, ebbe az alkalmazásba is feladatokat rögzíthetünk magunknak, ami elvégzésre vár.

Google Készülékkereső

Segít megtalálni elveszett Androidos készülékünket.

 

Google Térkép

Rengeteg hasznos funkcióval rendelkezik, mint pl az útvonal keresés, az új helyek felfedezése, vagy a meglátogatott helyek gyűjteménye. Kirándulók és sokat vezetők imádni fogják, ha még nem próbálták.

Google Lookout

A gyengénlátók és vakok számára kifejlesztett speciális alkalmazás, hogy könnyebben boldoguljanak a hétköznapokban.

Google Azonnali átírás

Egy nagyon egyszerű kis alkalmazás ugyanakkor nagyon hasznos is. Pláne, ha van hallás sérült ismerősünk vagy családtagunk. Ez a kis alkalmazás semmi mást nem csinál, minthogy megjeleníti az általunk kimondott szavakat a kijelzőn.

 

+1: Google Lens

A Google saját fejlesztése, amivel nem csak termékekre kereshetünk rá, hanem szövegekre is, valamint még a Google Fordítót is bele integrálták.

 

Vissza