Hírek

Samsung Galaxy A52: nem kicsi a bors,de mégis erős
2021.04.20 15:33
Samsung Galaxy A52: nem kicsi a bors,de mégis erős

Megérkeztek hozzánk az első Samsung A52-es modellek, remek főkamerával, csodálatos kijelzővel és igen tetszetős árazással. Idén a Samsung is rengeteg új modellt vonultat fel a köztudatba, de ami igazán újdonság, hogy úgy látszik tanultak a konkurenciától is valamelyest. Az új A52-es modellnél már figyelembe vették a felhasználók/rajongók visszajelzéseit is és ezek tudatában alakították ki az új szériát, hogy abba minden van ami igazán kell.

A módszer a következő volt: kicsit átalakították a külcsínt, megpakolták rengeteg jó kamerával, ráadásul a kamera-sziget is vékonyabb lett, kevésbé áll el a telefon hátuljától. Mindezek mellett nőtt az akkumulátor teljesítménye, erősebb lett a processzor és még szoftveres újdonságok is érkeznek a tavalyi modellhez képest. Az A52 hátlapja ugyan műanyag, viszont a matt hatás a korábban bemutatott S21 családot idézi fel.

Az AMOLED kijelző gyönyörű színeket jelenít meg és még 90 Hz-es képfrissítést is kapott mellé, de a java még csak most jön. A Galaxy A52 IP67-es besorolást is kapott, vagyis ellenáll a víznek és pornak is. Viszonylag a középkategóriába sorolhatnánk ezt a modellt, ám ahhoz képest bitang erős kamerákat kapott. Az új készülék 64 megapixeles optikai képstabilizációval támogatott főkamerát, egy 12 megapixeles, f/2.2-es, ultraszéles látószögű szenzort, illetve egy 5 megapixeles, f/2.4-es makrókamerát és egy egy 5 megapixeles mélységérzékelőt is magáénak tudhat. Ugyan a 3x optikai zoomot és a telefotó lencsét nem kapta meg, mint az A72, de még így is kiváló képeket lehet vele készíteni. A szelfi szerelmeseinek nagy örömére pedig egy 32 megapixeles kamera várja őket. A célközönség nyilván a fiatalabb korosztály lesz ezúttal, hiszen a Samsung A52 egészen új, exkluzív filtereket kapott, amit maga a gyártó a Snapchattel együtt közösen dolgozott ki.

Említésre méltó még az akkumulátor 4500 mAh kapacitása, hiszen a konkurens Xiaominál például már hozzászokhattunk az 5000 vagy afeletti értékkel bíró telepekhez. Ez abszolút nem hátránya a mobilnak, hiszen remek üzemidővel is bír. A dobozból ezúttal nem hagytak ki semmit: a 15W töltő ugyanúgy benne van, mint eddig megszokhattuk. A döntést azzal indokolta a Samsung, hogy sokaknak ez lesz az első Galaxy telefonja. Talán nem is tévedtek nagyot. A fentieket összegezve a Galaxy A52-nek jót tett a sok újdonság, és méltán lehet egy remek folytatása az amúgy is népszerű A-szériának.

Vissza