Hírek

Redmi Note 10 Pro: megtévesztő külső, mégis másabb egy kicsivel
2021.04.14 16:21

Bizony ám, jól olvastátok a címet, megérkezett az első fecske hozzánk a Redmi Note 10 Prókból. Első ránézésre ugyanúgy néz ki, mint a valamivel kisebb Redmi Note 10,viszont itt a főszenzor egy ezüst színű keretet kapott a megkülönböztethetőség miatt. De mitől Pro a pró? Nos, erre is fényt derítünk rögvest.

A Note 10 Pro ezúttal sima AMOLED kijelzőt kapott a kistesó Super AMOLEDjéhez képest, viszont rendelkezik a 120 Hz-es képfrissítéssel, amivel már a Poco X3-nál is találkoztunk.

A kijelzője alig valamivel nagyobb, mindössze 6.67", ellenben a képfelbontás maradt a 1080 x 2400 pixelen. No és persze ne feledkezzünk meg a Gorilla Glass 5 védelemről. A kijelzőt és a hátlapot üveg alkotja egy műnyag keret tartja egyben az egészet. MIndezek mellett remek színekben pompáznak a telefonok: Onyx Gray, Glacier Blue és Gradient Bronze.

Kamerák terén is van némi változás, hiszen a Note 10 Pro esetében már egy 108 megapixeles széles látószöggel rendelkező szenzor kapott helyet, ami egy 8 megapixeles ultraszéles lencse, egy 5 megapixeles makró és egy 2 megapixeles mélységérzékelő társaságát is élvezi egy LED vakuval együtt.

Xiaomi Redi Note 10
108 MP - fő kamera
Xiaomi Redi Note 10

8 MP - Széles látószögű kamera

Xiaomi Redi Note 10

5 MP - Makró kamera

Xiaomi Redi Note 10

2 MP - Mélység érzékelő

A hátlapi legnagyobb videófelbontásunk 4K@30fps, akárcsak a sima Note 10-nél. Előlapi kamerája viszont már 16 megapixellel büszkélkedik, amivel ezúttal már panoráma mód is van, de a videófelbontás itt is maradt az 1080p@30fps legnagyobbnak. A korábbi cikkünkben megírt újdonságok ennél a modellnél is érvényesek, erre most nem térnénk ki külön mégegyszer.

Redmi Note 10 Pro Night Mode 2.0

A sima Note 10-hez képest a Pro a Bluetooth 5.1-es verziót kapta meg, és igen, amire mindenki kíváncsian vár, ő már tudja az NFC-s fizetést, valamint egy infravörös portot is kapott a kedvencünk, így akár távirányítónak is lehet használni rengeteg eszközhöz.

Akksija alig nagyobb, mint a Note 10 modellé, mindössze 5020 mAh, amit egy c típusú kábellel tudunk feltölteni egy 33W gyors töltő segítségével. Végezetül pedig a Redmi Note 10 Pro ugyanúgy a legfrissebb MIUI 12 felületen fut, Android 10 alapokon, vagyis a támogatottság és a rengeteg hasznos frissítés még sokáig garantált lesz büszke tulajdonosának.

Vissza