Hírek

Redmi Note 10: megnyerő külső, de nem fizethetsz vele
2021.04.07 11:41

A bejelentett 4 változatból itt az első: a Redmi Note 10! Belépőmodellként indul, de a hardverei alapján abszolút nem annak látszik, ahogy a külseje is teljesen mást sugall. Első ránézésre semmi extra, a már jól megszokott és ismerős előlapi szisztéma köszön ránk vissza szemből egy AMOLED kijelzőben.

Ellenben a hátulja már sokkal impozánsabb lett: szolíd, de mégis elegáns színárnyalatokat kapott. Ugyanerről árulkodik az új kamera rendszer szisztémája is. A kicsit sem szembetűnő új és hatalmas 48 megapixeles lencse a széles látószögért felel, mellé társul még be a 8 megapixeles ultra széles látószögű, a 2 megapixeles makró és 2 megapixeles mélység érzékelő is egy LED vakuval egyetemben. Az ujjlenyomat-olvasó ezúttal oldalra került.

A készülék IP53-as védettségi besorolást kapott, míg a kijelzőt egy Gorilla Glass 3 védi. A kijelző 2400 x 1800 pixeles felbontáson remekel 1100 nites fényerő mellett.

A HDR rögzítés és panoráma mód is támogatott, akárcsak a 4K@30fps videó felfontás. Az előlapi 13 megapixeles lencse szintén széles látószöggel rendelkezik, legnagyobb videó felbontásunk itt viszont az 1080p@30fps -en fog mozogni.

A szokásos Bluetooth 5.0 mellé kapott egy infravörös portot is, viszont az NFCtől ezúttal búcsút kell vennünk, ugyanis nem kapott NFC támogatást a Redmi Note 10!

A méretes 5000 mAh akksi és a 33W gyors töltési lehetőség abszolút nem rossz. A töltést c típusú kábellel lehet elvégezni. A bitang erős töltővel és a kábellel ez mindössze 74 percet vesz igénybe a gyártó szerint.

Vissza