Hírek

A hónap kedvence Vásárlóinknál: Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C
2020.11.24 12:19

Telnek-múlnak a napok, vészesen fogynak a hetek a hátralévő évből, és örömmel tapasztaljuk, hogy kedves Vásárlóink megfogadják a tanácsainkat eme zűrös időkben is. Ezáltal is szeretnénk minden kedves Olvasónknak és Vásárlónknak megköszönni az együttműködésüket ebben a káoszos időszakban, valamint azt is, hogy rendszeresen elolvassák híreinket és cikkeinket.
Ennek köszömhetően íródik eme cikkünk is, melyben a Vásárlóink által, a hónap kedvenc terméke lett, mely nem más, mint a Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C. Rengeteget rendeltek belőle a kedves Vásárlók, amin mi magunk is ledöbbentünk itt az E-Stocknál, úgyhogy elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy ismertessük egy picit, mit is tudunk eddig róla. A Xiaomi proborporszívóiból a legközismertebb modellek a Roborock modellek, ebből is a csúcs az S5 Max, melytől nem marad el tudásban túlságosan sem az 1C, bár jóval olcsóbb a nagytesójától. Legfőbb előnyeiként lehet felsorolni pl:
a hatékony takarítást, a felmosó funkciót, a komplex navigációs rendszert, és a pénztárcabarát árát, no meg hogy Xioami, hiszen rengeteg rajongója van országunkban a márkának.

 

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C főbb tulajdonságai

Szívóerő: 2500 Pa,
akkumulátor kapacitása: 2400 mAh,
takarítás ideje: 80-90 perc egy töltéssel,
portartály kapacitása: 600 ml,
víztartály kapacitása: 200 ml,
felmosó funkció,
a törlőruha eltávolítása egyszerű, ráadásul mosható is,
oldalkefe, mely az élek takarításához szükséges,
2 centiméter magas küszöbökkel, szőnyegekkel is sikeresen megküzd,
automatikusan visszatalál a dokkolóra és töltés után folytatja a takarítást,
térképkészítés, mely vizuális szenzorral történik,
Mi Home app támogatás,
a takarítás állapotát a Mi Home appban ellenőrizheted,
HEPA szűrője szintén mosható,
mérete: 35,3 x 35 x 8,15 cm,
súlya: 3,6 kg

Mit és hogyan tud működés közben?

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C egy kiemelkedően erős, 2500 Pa-ra képes szívómotorral rendelkezik, és ennek illetve a a jól kialakított főkeféjének köszönhetően - ami könnyen tisztítható is egyúttal - hatékonyan szedi össze a szennyeződéseket. A takarítást még hatékonyabbá teszik az oldalkefék is. A portartály űrtartalma 600 ml, mely a legnagyobb jelenleg a piacon kapható robotporszívók között. A 200 ml kapacitású víztartálya viszont már teljesen más téma. Ahogy a Roborockoknál, úgy ennél a modellnél sem javasolt bármilyen tisztítószer használata, mivel könnyen beleragadhat bárminemű ragacsos folyadék, ezáltal már kevésbé lesz hatékony. Sajnos, ezt tapasztalatból írjuk bele a Roborockok miatt.


Szigórúan és csakis szigorúan kizárólag vizet töltsünk bele a víztartályába, ha hosszú életet szeretnénk a kiszemelt új kedvenc kütyünknek. Fontos hozzátenni, hogy ez a porszívó nem ipari porszívó, kizárólag a háztartásban szabad használni.
Mindezek mellett a porszívó felmosó funkciója igen hatékony, mivel egy elektromos pumpa segít neki abban, hogy a vízfelhasználás hatékony legyen, tócsák nélkül. A porszívónak viszont van két hátránya a komolyabb modellekhez képest: az egyik az akkumulátora, mely a 2400 mAh kapacitásával nem igazán a legkiemelkedőbb, bár ennek ellenére a 80-90 perces üzemidő egészen tűrhető, ráadásul magától visszamegy a töltőállomásra, majd onnan folytatja a munkát ahol abbahagyta.
A másik gyengesége vagy hiányossága a virtuális no-go zónák hiánya, illetve nem kezeli a külön szobákat. Eme problémát csakis kizárólag fizikai szalagokkal tudjuk pótolni. Ezt ellensúlyozni próbálta a Xiaomi azzal, hogy nem lézeres, hanem vizuális szenzorokkal szerelték fel ezt a kis kütyüt. A 15 darab mozgásérzékelő szenzorral eléggé hatékonyan tudja
felderíteni a terepet a pontos térképkészítéshez és a hatékony navigációhoz egyben.

Összegzésképpen nem rossz választás az Mi Robot 1C, tudásban alig marad el az S5 Maxhoz vagy S6 Purehoz képest, és az utolsó fillérig megéri az árát, ha valaki nem akar 120-150 ezret kiadni egy okosporszívóért.

Vissza