Hírek

Megérkeztek az első Mi 10T modellek az E-Stock Webáruházába
2020.10.28 10:16

Hivatalosan is bemutatta új csúcskategóriás készülékcsaládját a Xiaomi: megérkeztek az E-Stock webáruházába az Mi 10T család tagjai! A modellek részletes leírásának megtekintéséhez kattintson a képekre.

Az elő- és hátlapi design a jól bevált formákat követi: elöl lekerekített káva és lyukas káva, a hátlap pedig igen feltűnő lett egyértelműen, az alaposan kidolgozott kamera szigetnek köszönhetően. A kijelzőt, a kamerákat és a hátlapot Gorilla Glass 5 védelemmel látták el, az ujjlenyomat-olvasó pedig oldalra került. Az Mi 10T család Android 10-re épülő MIUI 12-el érkezik már alapból. 

Nézzük mit is rejtegetnek magukban a készülékek: az MI 10T és Mi 10T Pro egy nyolcmagos Snapdragon 865 processzort kapott,ami bivalyerősre sikeredett. Ez mellett 6 vagy 8 GB memóriát kapunk modelltől függően. A 128 vagy 256 GB-os modellek tárhelye nem bővíthető ki. A grafikai megjelenítésekért egy Adreno 650 a felelős, ami kellően teszi a dolgát, nem lehet panaszunk rá. A játékok szerelmesei is külön örülhetnek, mert ezekbe a modellekbe is beleszerelték a LiquidCool hűtési technológiát. Nem is hangzik rosszul, nem igaz? Lássuk a többit. A készülékek méretei megegyeznek: 165.1 x 76.4 x 9.3 mm, egyedül tömegben van némi eltérés, az Mi 10T Pro mindössze 2 grammal nehezebb a sima Mi 10T-nél.

Az Mi 10T és Mi 10T Pro hátlapi kamera rendszere egyedül a főszenzorban különbözik. Míg a nagytestvér egy 108 megapixeles széles látószögű lencsét kapott, addig az Mi 10T-nek be kell érnie a 64 megapixeles változattal. Ezek mellett találunk még egy 13 megapixeles ultraszéles látószögű lencsét és egy 5 megapixeles makró kamerát is. Mindkét készüléktípus képes 4K illetve 8K videók rögzítésére is, míg az előlapi 20 megapixeles szelfikamera FullHD felbontásban siet a segítségünkre,viszont rendelkezik az arcfelismerő funkcióval is.

Az Mi 10T család tagjaiból ezúttal kimaradtak a 3.5mm jack csatlakozó kimenetek, ha zenehallgatásra adnánk a fejünket egy USB Type-C csatlakozós fülhallgatóval vagy Bluetooth headsettel tehetjük ezt meg. Ha már Bluetooth csatlakozás, akkor a legfrissebb, 5.1-es verzió áll a rendelkezésünkre. A készülékek akksi mérete is impozáns a maguk 500 mAh-al. Töltéshez C típusú kábelt kapunk a dobozban, egy 33W gyors töltő kíséretében, illetve ezek mellé jár még egy szilikon tok és egy antibakteriális fólia is.

Vissza